pientalli Tunturi Halla

 

Rufus HIP

virtuaalihevonen - a sim game horse
Picture
kuvat © (aikoinani luvat saanut näihin kuviin vanhalle v-hevoselle, en muista enää omistajaa)

"Rufus" 0.9-vuotta (s. 07.08.2009)

väri hallakko
painotus
esteet
koulutustaso koulutuksen alla, tähdätään re 100cm
arvonimet -
ikääntyminen 07.08.2009-4.9.2009 Rufus ikääntyy 1 irl vko = 1 virtuaali vuosi. Sen jälkeen ikääntyy 1 irl kk = 1 virtuaalivuosi.
säkä 145cm
rekisterinumero -
omistaja
Riiva (VRL-????), Tunturi Halla
kasvattaja Hiprakka

Luonteeltaan...

Komea ja suhteellisen raamikas poika esittää kovista, mutta kovan kuoren alta löytyy todellinen pehmo.
Tammoille Rufus esittää, mutta karsinassa kun kukaan ei näe, painaa se päänsä helposti syliin ja nuolee kättä.
Käskyjä se kuuntelee ja tottelee hyvin, mutta tammoja kun on lähellä, menee koko aika siihen turhan aikaiseen hössötykseen ja esittämiseen.
Hoitaessa Rufus on kuin mikäkin joka-ratsastustallin-unelma-hoitohevonen. Se ei liikahdakaan kun sitä siistitään, kuuntelee vain tarkkaavaisesti jos hoitajalla on jotain sanottavaa. Levottomuutta tietysti esiintyy tammojen läsnäollessa, mutta kun tamma on kulkenut ohi ja viety karsinaan, rauhoittuu Rufuskin taas aloilleen. Varusteetkin poika antaa kiltisti pistää päälle, tosin kuolaimien kanssa esiintyy välillä ongelmia. Aina tuo ei tunnu haluavan avata suutaan ja puristaa mielummin purentaansa yhteen, kuin ottaisi metallia suuhunsa. Olen tosin pyrkinyt käyttämään kuolaimettomia suitsia Rufuksella, mutta katsoo mihin suuntaan tuo kehittyy, että pitääkö ne metallikapulat lopulta sitten suuhun kuitenkin tunkea.
Tarhassa ja laitumella Rufus pyrkii pelleilemään muiden orien kanssa, mikäli tammoja ei lähimailla ole. Se yllyttää helposti muita laukkakisoihin näykkimällä takapuolesta tai jaloista. Rufus onkin erityisen hyvää pataa "kaksosensa" kanssa, eli samana päivänä syntyneen, samalta kasvattajalta tulleen karsinanaapurinsa Barbarossan kanssa. Pojat telmivät usein yhdessä laitumella/tarhassa ja välillä kaksikosta saisi hellyyttäviä "kaulahali" -kuviakin. Toisin kuin Barbarossa, Rufus ei jätä Dimaa aina omiin oloihinsa. Kahinoita on ollut näiden kahden välillä, joten samaan tarhaan Dimaa ja Rufusta ei voi pistää. Laitumella on enemmän tilaa telmiä jolloin Rufuksellakin on muutakin kuin Diman kiusaaminen mielessä. Ja jos ei, niin kyllä Dima tallin pomona näyttää kakaroille paikkansa.
Ratsastaessa Rufus unohtaa tammat ja kaiken muun, keskittyy vain työhönsä. Pomppiva pallo on muuttunut tasaisen pehmeäksi, joka tuntuu venyvän minne vain. Rufus on aika kuuma, mutta pehmeällä kädellä ja istunnalla poni pysyy käsissä. Askel venyy kun oikein venytetään, mielestäni tarpeeksi vuonohevoselle. Tuntuu tulevan emältään tuo, että osaavan ratsastajan kanssa Rufuksella saa ihmeitä aikaan, jokskeen ei ilmaiseksi.
Kenttä- ja maneesivarma Rufus on. Talvisin se ei hätkähdä esimerkiksi katolta putoavaa lunta, mutta maastossa ollessa Rufus menee helposti epävarmemmaksi.
Rufus on mitä mainioin esteratsu, sillä jo varsana se oli enemmän ilmassa kuin maankamaralla. Se rakastaa sekä rata-, että maastoesteitä ja hyppytekniikkakin on hyvä. Rufuksella liidelläänkin 100cm yli puhtaasti.
Herra ei kyttää minkäänlaisia esteitä, ainakaan tähän mennessä ei ole tullut eteen. Se hyppää aina leijonanrohkeudella.

Sukutaulu

i. Ramlets NB
nvh

ii. Forkjemper
nvh
iii. Ortan
nvh, evm
iie. Vannymfe
nvh, evm
ie. Løvetann
nvh
iei. Sols Oveerflate
nvh, evm
iee. Syrin
nvh, evm
e. Trublik Frimma
nvh
ei. Blømster Nor
nvh
eii. Høkkaidô
nvh, evm
eie. Skjønne
nvh, evm
ee. Flyda av Halstaffs
nvh
eei. Geirhsted Flis
nvh, evm
eee. Julita av Halstaffs
nvh

Jalostus & jälkeläiset

Rufus alkaa astua tammoja jahka ensin kasvaa ja sitten kerää kisakokemusta.

Kilpailukalenteri

pvm/kk/vv - ERJ - paikka - luokka - sij.
pvm/kk/vv - ERJ - paikka - luokka - sij.
pvm/kk/vv - ERJ - paikka - luokka - sij.